Здрав поглед на светот
Jazyk / Language  
 

Иритирани очи

  • Дали се грижите за вашето тело доволно добро? А што е со твоите очи?
 
Седите со часови пред компјутер или ТВ екранот и секојдневно го напрегате вашиот вид. Вашите очи често се изложени на клима уред, лошо осветлување и многу други фактори. Велиме дека најважнo сетило е сетилото за вид, но нашата загриженост околу очите е минимална а треба да биде примарна како миење раце или четкање заби.
Човекот е визуелно суштество. Визуелно добиеме повеќе од 80% на информации од надворешната средина. Кога ќе погледнеме на работите од оваа перспектива, видот е нашето најважно сетило. Денес, многу фактори влијаат на нашите очи. Се разбира, тоа не може целосно да се елиминира, влијанието на овие фактори, но можно е да се намали бројот на факторите на ризик и тоа со секојдневната грижа за нашите очи. Ние не можеме да спречиме многу проблеми со очите, но со редовна, квалитетна хигиена на очите може да им помогне на нашите очи да останат во одлична состојба.

 
  • Со секојдневната грижа на нашите очи, можеме да избегнеме проблеми во иднина.
 
 
Многу се зборува за потребата да се заштитиме, но најмалку зборуваме за заштита на нашите очи. Притоа, очите се најмногу изложени сетилните органи. Ние ви нудиме производ кој ви овозможува активно да се грижите за себе и вашите очи. Во исто време, овој производ ќе биде непроценлив пријател во случај на болест или повреда на очите, и можете да бидете сигурни дека нема да наштетите на вашиот вид на било кој начин.

  • OCUflash - чисто око, благодарение на природата.
  • OCUflash - кога природата на лекува ...

Убаво сончево време Ве прави да го поминувате слободното време во природа, на планина или во близина на вода. Можеби само што се подготвувате за планина или на море, па не заборавајте да понесете со себе универзални капки за очи, кој ќе биде прва помош во случај на било какви проблеми со очите.
Во текот на летото, кај одредена група на луѓе, оваа сезона носи проблеми - алергии. Во комплексниот третман на алергии, во прилог на терапијата со лекови, многу важен дел од терапијата е отстранување на алергените, на која, сепак, многу пациенти кои се алергични не посветуваат доволно внимание. Но, не заборавајте на испирање на очите, после елиминирање на алергените се намалува веројатноста дека очите се иритирани.

Секој од нас, секако, бил во ситуација да кога ќе се погледне во огледалото, гледа дека очите му се црвени. Што можете да направите во ситуација каде непријатно ве изненадуват вашите "црвени очи"? Во повеќето случаи, причината за појава на црвенило во очите не е сериозна, но тоа сепак ве загрижува. Во такви случаи не постои можност за загуба на видот или посериозни тешкотии. Вашиот повеќенаменски помошник, од прва помош ќе ви помогне уште еднаш. Паметните капки за очи, кои никогаш не ќе ви наштетат, но само ќе ви бидат од помош. Капки за очи без интеракција со други лекови. Капки, кои ќе ви помогнат на неколку начини истовремено: како средство за дезинфекција, како антибиотик, адстрингентно, антиинфламаторно. Во капките за очи OCUflash ние користиме истото што се користи со векови да се третираат очни болести - Видов екстракт (Euphrasia officinalis). Медицински својства на ова растение биле познати одамна, во античко време се смета за многу важно медицинско растение, што беше потврдено и од страна на грчкото името на ова растение ", Euphrasia" - што на грчки значи радост и задоволство.
Црвенило на очите се јавува поради неколку причини. Во пракса, најчесто е предизвикано од воспаление на конјунктивата, алергиски реакции, црвенило предизвикано од комбинација на напрегање на очите од гледање телевизија долг периоди, компјутер, заедно со лошо координирани дефекти на очите (миопија, далековидост , итн). Реактивна хиперемија, или крвави очи, исто така, може да предизвика замор, плач, механички стимулации, контактни леќи, престој во зачадени простории или пост-трауматски услови.
Дури и синдром на суво око, кој се јавува кога е слаб квалитетот на солзен филм, што доведува до чувство на нелагодност. OCUflash во голема мера помага со сите од горенаведените состојба на црвени очи. Но само синдромот на суво око, со OCUflash не може да биде целосно решен. Во овој случај, освен OCUflash капки, потребно е да се користат вештачки солзи.