Iritirane oči

Da li se brinete o svom tijelu dovoljno dobro? A posvećujete li dovoljno brige vašim očima?

 

Sjedite satima ispred računala ili TV ekrana i svakodnevno kontinuirano naprežete svoj vid. Vaše oči su često izložene klima-uređaju, lošem osvjetljenju i mnogim drugim faktorima. Kažemo da je naš vid najvažnije osjetilo, ali naša briga o očima je minimalna, a trebala bi biti primarna kao što je pranje ruku ili pranje zuba.

Čovjek je vizualno stvorenje. Vizualno primamo više od 80% informacija iz vanjskog okruženja. Iz takve perspektive možemo zaključiti - vid je naše najvažnije osjetilo. Danas mnogi faktori utječu na naše oči.  Naravno, nije moguće u potpunosti eliminirati utjecaj ovih faktora, no moguće je smanjiti faktor rizika i to svakodnevnom brigom za naše oči. Ne možemo spriječiti mnoge probleme oka, ali pomoću kvalitetne i redovite higijene očiju možemo im pomoći da ostanu u  odličnom stanju.

Svakodnevnom brigom za naše oči, možemo izbjeći probleme u budućnosti.

 

Mnogo se govori o potrebi zaštite, ali manje se govori o zaštiti naših očiju. Pritom, oči su najizloženiji osjetilni organ. Nudimo vam proizvod koji vam omogućava da se sami aktivno brinete o vašim očima. U isto vrijeme, ovaj proizvod će biti vaš neprocjenjivi prijatelj u slučaju bolesti ili povrede očiju, a možete biti uvjereni da on neće naškoditi vašim očima ni na koji način.

  •  OCUflash – čiste oči zahvaljujući prirodi.
  • OCUflash – kad priroda liječi...

 

Lijepo sunčano vrijeme poziva nas da slobodno vrijeme provedemo u prirodi, na planini ili blizu vode. Možda se upravo spremate krenuti na planinu ili na more i zato ne zaboravite ponijeti univerzalne kapi za oči, koje će vam biti prva pomoć u slučaju bilo kakvih problema sa očima.

 

Tijekom ljeta određene skupine ljudi proživljavaju velike probleme s  - alergijama. U kompleksnoj terapiji alergija, pored terapije lijekovima veoma je važan i dio uklanjanja alergena, na koje, međutim, mnogi pacijenti s alergijama ne obraćaju dovoljno pažnje. Jer ne treba zaboravljati na ispiranje očiju, čime uklanjate alergene i smanjujete vjerojatnost da vaše oči budu iritirane.

Svatko je od nas sigurno bio u situaciji kada se pogleda u ogledalo, vidi da su mu oči crvene. Što učiniti kad vas neugodno iznenade vaše „crvene oči“? U većini slučajeva uzrok pojave crvenila u očima nije ozbiljan, ali vas to ipak zabrinjava. U ovakvim slučajevima ne postoji mogućnost gubitka vida ili ozbiljnih poteškoća. Zato vaš višenamjenski pomoćnik iz prve pomoći pomaže vam još jednom - pametne kapi za oči - koje vašim očima redovito pomažu. Kapi za oči bez interakcije sa drugim lijekovima. Kapi, koje će vam pomoći na nekoliko načina istovremeno: kao sredstvo za dezinfekciju, kao antibiotik, adstrigens, protuupalno. U kapima za oči OCUflash koristimo istu tvar koja je uspješno korištena stoljećima za liječenje očnih bolesti - ekstrakt biljke Vidac (Euphrasia officinalis). Ljekovito svojstvo ove biljke je još odavno poznato, tijekom drevnih vremena smatrana je veoma važnom ljekovitom biljkom, o čemu svjedoči grčki naziv ove biljke „euphrasia“ – što na grčkom jeziku znači radost i zadovoljstvo.

Crvenilo u očima se javlja iz nekoliko razloga. Najčešći razlozi su upala spojnice, alergijske reakcije, crvenilo očiju izazvano kombinacijom umora očiju od gledanja televizije ili prilikom dugotrajnog rada na računalu, zajedno sa loše koordiniranim defektom očiju (kratkovidnost, dalekovidnost itd.). Reaktivnu hiperemiju, ili krvave oči, također mogu izazvati umor, plač, mehanički nadražaji, kontaktne leće, boravak u zadimljenim prostorijama ili posttraumatska stanja.

Čak i sindrom suhog oka, prilikom kojeg dolazi do loše kvalitete suznog filma, dovodi do osjećaja nelagode. OCUflash u velikoj mjeri pomaže kod svih gore navedenih stanja crvenog oka. Jedino sindrom suhog oka OCUflash ne može u potpunosti riješiti. U ovom slučaju osim kapi OCUflash, potrebno je koristiti i umjetne suze.